יום שלישי, 26 ביולי 2016

לחמניות מתוקות קלועות במגוון צורות או זיכרון הילדות המתוק שלי


החופש הגדול לעולם יהיה מזוהה אצלי עם שוקו ולחמנייה (אצל מי לא??). בזמן שלהורים שלנו החופש הגדול היה סיוט אחד גדול, לילדים זו הייתה חגיגה מטורפת של קייטנה, ים, בריכה והמון לא לעשות כלום!



וככה, כל שנה בחופש הגדול חיכינו כבר ללכת לקייטנה שבדרך כלל הייתה קייטנת אנגלית עם מתנדבים חתיכיםםם מאוסטרליה...(חחחח מצחיק כמה שניסינו להרשים אותם) ושעת השיא הייתה שעה 10 - שעת ארוחת הבוקר - השוקו והלחמנייה המיתולוגיים. זה היה בתקופה שהשוקו היה רק בשקית והיה לו טעם מיוחד של חופש והלחמנייה הייתה הכי פשוטה אבל הכי טעימה והכי מתאימה לשוקו.



אז אחרי זמן שלא בישלנו יחד, נפגשנו שוב לבשל (רק וירטואלית בינתיים) והפעם, הנושא הוא זיכרון ילדות. יש מיליון מאכלים בערך שעולים לי בראש כשאני חושבת על מאכלי ילדות. הבית שלנו היה בית שרוב היום סבב סביב אוכל (בכל זאת בית מרוקאי :):)). כבר מהלילה אמא תכננה מה להכין למחרת בצהריים וארוחות הערב היו לרוב מאולתרות, אבל תמיד מזינות וטעימות.


כיוון שאלו ימי החופש הגדול ולמרות שכבר עברו כמה וכמה שנים טובות (מלאאאא) מימי הקייטנה הזוהרים שלי :) :), השוקו קיבל אי אלו שדרוגים ושינויים, את הלחמניה עם הטעם הפשוט של הקייטנה כבר מזמן לא טעמתי ואפילו אני כבר מזמן לא מתמודדת עם עניין החופש הגדול והקייטנות עם הילדודס שלי כי גם הם כבר גדלו ונשאר רק בן הזקונים המהמם שלי, נוביק שעולה השנה לכיתה י"ב (אני לא מאמינה שהוא כל כך גדל לי))), בא לי להכין לחמניות מתקתקות וליד את השוקו שאמא הייתה מכינה לנו בילדות (תאמינו לי שזה השוקו הכי טעים והכי מזכיר את השוקו של הקייטנה) וצללתי לי לתוך עולם הנוסטלגיה והגעגוע לתקופה הכל כך תמימה הזו.



הלחמניות יצאו אווריריות כמו עננים מתקתקים. חילקתי את הבצק לשניים ולחצי ממנו הכנסתי אינסטנט פודינג וניל כדי לקבל לחמניות וניליות טעימות. לחלק מהלחמניות הכנסתי כמה קוביות של שוקולד פרה חלבי, כי אם כבר נוסטלגיה אז זה השוקולד שהיה הכי אהוב עלינו ולמען האמת, גם היום הוא מאוד טעים לנו. על חלקן מרחתי סירופ סוכר ואת חלקן השארתי בלי. ואם כבר לחמניות אז הכנתי במגוון צורות כדי שיהיה מעניין.



הבצק עצמו יוצא מעט רך וקצת יותר קשה לעבוד איתו, אבל זה מה שלבסוף  יגרום ללחמניות להיות רכות רכות כמו עננים. אז קצת משמנים  או מקמחים את הידיים ואת משטח העבודה (אני קימחתי) כדי שיהיה נוח יותר לעבוד עם הבצק ובכל מקרה בסוף, אחרי התפחה, הלחמניות תופחות מאוד ומקבלות צורה מקסימה.

מצרכים לכמות של כ- 20 - 25 לחמניות (תלוי בגודל)
המצרכים נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליות
  • 1 ק"ג קמח 
  • 2 כפות שמרים יבשים/1 שקית שמרית
  • 1/2 כוס + 2 כפות  סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 1 ו - 3/4 כוסות מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • ללחמניות וניל: 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל+ מחית/תמצית וניל
למריחה - סירופ סוכר: 1/2 כוס סוכר + רבע כוס מים - מבשלים יחד 5 דקות.
לפיזור: מזרה שוקולד, סוכר גבישי, שומשום, פרג.
למילוי הלחמניות: 100 גרם שוקולד חלב פרה.

אופן הכנה
  1. לשים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ולערבב יחד.
  2. להוסיף סוכר, שמן, ביצים ומים וללוש 5 דקות במהירות נמוכה.
  3. להוסיף מלח וללוש עוד 5 דקות.
  4. לעצור את המיקסר ולחלק את הבצק לשני חלקים שווים.
  5. חלק אחד לשים בקערה משומנת קלות ולכסות בניילון נצמד להתפחה של 45 דקות.
  6. את החצי השני להחזיר למיקסר ולהוסיף לו אינסטנט פודינג וניל ותמצית/מחית וניל. ללוש עוד 2 דקות לאיחוד החומרים. להעביר לקערה משומנת, לעטוף בניילון נצמד ולהתפיח 45 דקות.
  7. אחרי 45 דקות להוריד לשני הבצקים את האוויר, ללוש 2 דקות ולהחזיר לקערה להתפחה שנייה של עוד חצי שעה או עד להכפלת הנפח.
  8. לחלק את בצק הלחמניות הרגילות לכדורים במשקל 100 גרם, לעצב מעט עם הידיים ולהניח את הכדורים כשהם מכוסים בניילון נצמד למנוחה של 10 דקות.
  9. לחלק את בצק הוניל לכדורים במשקל 50 גרם ולהניח למנוחה של 10 דקות.
  10. את כדורי הלחמניות הרגילות קלעתי במגוון צורות. את כדורי הווניל רידדתי עם הידיים והכנסתי לתוכן 4 קוביות שוקולד. סגרתי לכדור והנחתי בתבנית מאפינס להתפחה כשצד התפר מונח כלפי מטה.  
  11. מכינים כך את כל הלחמניות, מסדרים בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה או תבנית מאפינס, מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה של 40 דקות או עד להכפלת הנפח.
  12. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מורחים בביצה מהולה בכף שמן וכף סוכר ומפזרים שומשום ופרג על הלחמניות. על לחמניות השוקולד מפזרים מזרה שוקולד. על חלק מהלחמניות לא מפזרים כלום וכשהן יוצאות מהתנור מורחים אותן בסירופ סוכר ומפזרים סוכר גבישי.
כמה קטנות לסיום
  • אפשר למלא בממרח נוטלה/ השחר או כל ממרח אחר שאוהבים.
  • אפשר למרוח על כל הלחמניות רק ביצה ולפזר שומשום ואז הן מתאימות גם לאוכל מתובל.
לחמניות קלועות במגוון צורות






לחצו על התמונה כדי להיכנס לכל המתכונים השווים של חברי קבוצת "מבשלים ביחד"

10 תגובות:

  1. כמה דרכים יצירתיות ליצור לחמניה :) מדהים!

    השבמחק
  2. הן הכי נראות כמו עננים וכל כך מתחשק לי להכניס יד למסך ולקחת אחת. מכינה בסופ"ש :)

    השבמחק
  3. איזה יופי! ממש המדריך המקיף ללחמניות, כל הכבוד!

    השבמחק
  4. ממש לא הייתי מתנגדת ללחמניה כזאת בזה הרגע! נראות פשוט מעולה.

    השבמחק
  5. יוווווו הכי לחמניות קייטנה!
    אין זיכרון מתוק יותר מזה, כל כך עושה חשק לנשנש אותן אחת אחרי השניה :) עם טרופית בצד

    השבמחק
    תשובות
    1. היום נזכרתי שוב בלחמניות האלה....סוף החופש הגדול. תודה אהובה

      מחק

תודה על הביקור ☺ שיהיה לכם יומתוק☺☺

עכשיו באינסטוש

Google+ Badge